Zabıtaya yardımcı kuvvet
14.05.2014

Bingöl Belediyesi, zabıta açığını yardımcı güçle kapatacak. 20 kişilik takviye ekiple zabıtayı güçlendireceklerini söyleyen Başkan Barakazi, “Bu sayede sıkıntıların üzerine daha yoğun bir şekilde gideceğiz” dedi.

Bingöl Belediyesi, zabıta açığını yardımcı güçle kapatacak. 20 kişilik takviye ekiple zabıtayı güçlendireceklerini söyleyen Başkan Barakazi, “Bu sayede sıkıntıların üzerine daha yoğun bir şekilde gideceğiz” dedi.

Son günlerde kamuoyunda hızla yayılan ve bilgi kirliliği nedeniyle farklı algılara sebep olan ‘Bingöl Belediyesi Zabıta Alacak’ bilgisi üzerine açıklama yapan Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kadrolu veya sözleşmeli personel almayacaklarını, şirket personelleri arasından zabıta yardımcısı alacaklarını söyledi.

Barakazi, “Şuanda Belediyemiz bünyesinde 15 zabıta görevlisi var. Bunlardan sekiz tanesi aktif, yedi tanesi de trafik, sebze hali, imar ve benzeri birimlerde görevli. Sekiz personelle Bingöl’ün genelinde hizmet vermemiz çok güç. Şuanda kadrolu veya sözleşmeli personel istihdam edecek durumda değiliz. Bu nedenle şirket personelleri arasında bu işi yapabilecek 20 kişi belirleyeceğiz. Bu arkadaşlarımız, zabıta ekiplerimiz içerisinde yardımcı güç olacak. Yani, yardımcı zabıta olacaklar. Bu yapılanmayla birlikte yeni ekipler oluşturarak sıkıntıların üzerine gideceğiz. Kamuoyunda yayılan zabıta alımına ilişkin bilgiler yanlıştır. Dışarıdan herhangi bir alım yoktur” dedi.

İŞGALLERİ ÖNLEMEDE ISRARLIYIZ

Yakın tarihte başlatılan ‘kaldırım işgaline son’ uygulamasının verimli sonuçlar sunduğunu aktaran Başkan Barakazi, “Esnaflarımıza gerekli uyarıları yaptık. Bazı noktalar hariç, birçok bölgede işgalleri bitirdik. Kalanları da yakın zamanda sonlandırmış olacağız. İstediğimiz sonucu henüz elde edemedik. Fakat kamuoyunun bu yönde ciddi beklentisi olduğunun farkındayız. İnşallah yeni ekipleri kurduktan sonra özellikle işgallerin üzerine daha yoğun bir şekilde gideceğiz. Bu konuda ısrarlıyız. Çünkü bu şehrin artık kaldırım işgali ve benzeri sorunları olmamalı” diye konuştu.

DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Kaldırım işgallerinin önlenmesi için yürütülen çalışmalara sivil toplum örgütleri ve vatandaşların büyük destek sunmasının gerekçesini “toplum artık bu tür basit ama kangrenleşen sorunları kabullenemiyor” sözleriyle özetleyen Başkan Barakazi: “Kararlılıkla bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu çerçevede gerek basın yoluyla, gerekse bizzat bizlere ulaşarak desteklerini ileten tüm sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Esnaflarımızdan isteğimiz, bu konuda gerekli duyarlılığı göstermeleridir” dedi.

Öte yandan Hastane Caddesi’nde faaliyet gösteren Anuk Çay Evi işletmecisine, camekânlarını yenilemek suretiyle çözüm ürettiği için teşekkür eden Barakazi, “Çok güzel bir çözüm üretmiş. Demek ki, kaldırımlara kürsü atmadan da çay satılabiliyormuş. Bu esnaf kardeşimiz kutluyorum. Umuyorum ki, bu uygulaması diğer kahvehane işletmecisi kardeşlerimize örnek olur. Bu şehir hepimizindir. Lütfen el birliğiyle sorunları çözmede aktif rol alalım” şeklinde konuştu.