Üstyapı çalışmaları devam ediyor
20.05.2014

Bingöl Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen üstyapı çalışmaları 6 ekip, 150 personelle devam ediyor.

Bingöl Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen üstyapı çalışmaları 6 ekip, 150 personelle devam ediyor.

Bingöl Belediyesi, üstyapı çalışmaları kapsamında kaldırım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmaları şehrin muhtelif bölgelerinde gerçekleştiriyor.

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “6 ekip ve yaklaşık 150 personelle üstyapı çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Şuanda Bahçelievler Mahallesi, Saray Mahallesi ve Yenişehir Mahallesi’nde üstyapı çalışmaları devam ediyor. Haziran ayında BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt çalışmalarına başlayacağız. Altyapı çalışmaları sonrasında 250 kilometre uzunluğunda olan şehir içi yol ağımızı bitümlü sıcak karışım asfalt malzemesi ve kilitli parke taşı ile yeniliyoruz. Mahallelerimizdeki yol ve kaldırımları kilitli parke taşı ile döşeyeceğiz. Ana güzergah yollar BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt ile kaplanıyor. Üstyapı’nın devam ettiği mahallelerimizde birçok sokak ve caddede toprak işleri, reglaj, bordür işleri, kaldırım dolguları, 8’lik ve 6’lık parke döşeme işlemleri yapılıyor. İçmesuyu çalışmaları kapsamında yapımı devam ettirilen abone bağlantılarının biteceği her mahalleye yeni ekipler oluşturularak girilecektir. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor” şeklinde konuştu.

Çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getiren Yenişehir Mahallesi Selahattin Kaya Caddesi esnaflarından Hüseyin Bozkurt, “Belediyemiz tarafından yapımı devam eden üstyapı çalışmalarını çok beğendim. Çalışmalardan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.