Peyzaj çalışmaları devam ediyor
10.06.2014

Bingöl Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerine çeşitli türden 22 bin adet çiçek ve 500 adet ağaç dikimi gerçekleştirdi. Ekiplerin çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.

Bingöl Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerine çeşitli türden 22 bin adet çiçek ve 500 adet ağaç dikimi gerçekleştirdi. Ekiplerin çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.

Ağaçlandırma ve çiçek dikim işlerine yoğunluk veren Bingöl Belediyesi, Genç Caddesi, Kültür Caddesi, Eğitim Caddesi, İnönü Caddesi, Düzağaç kavşağı ve Bingöl-Elazığ Karayolu güzergâhında 500 adet ağaç dikti.

Bingöl Belediyesi’ne bağlı ekipler, Bingöl’ün değişik cadde ve sokakları ile kavşak noktalarına, değişik türlerden rengârenk çiçek, bitki ekimi ve çeşitli peyzaj çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen ağaç, çiçek ve bitki dikim çalışmaları şehrimizin muhtelif noktalarında devam ediyor. Şuana kadar çeşitli türlerden 22 bin adet çiçek dikimi gerçekleştirdik. Ağaçlandırma ve çimlendirme çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Ekipler tarafından şehrin farklı noktalarına özenle ekilen, ataş dikeni, kartopu, berberis, leylak, gül ağacı, ateş dikeni, karanfil, Petunya,  kekik lavanta, inci çiçeği, altın çanağı, dağ muşmulası, horozibiği ve çeşitli türlerden yer örtüsü bitkileri şehrin görünümüne ayrı bir güzellik kattı.

Ağaç dikiminin devam edeceğini ifade eden Başkan Barakazi, üstyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra çok daha güzel hizmetleri hayata geçireceklerini belirterek, vatandaşlara daha güzel ve estetik bir şehir sunmaya devam edeceklerini söyledi

500 adet ağaç dikimi gerçekleştirildiğini vurgulayan Barakazi, Çınar, Ihlamur ağacı, Çınar yapraklı Akça ağaç, atkestanesi, erguvan, iğde ve Sedir ağaçlarından toplamda 500 adet ağacı şehrin muhtelif yerlerine diktiklerini söyledi.