PARKLARI KORU, DOĞAYI TEMİZ TUT
14.05.2024

Bingöl Belediyesi, bahar ayıyla birlikte park ve yeşil alanlarda bakım, yenileme ve temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Aybek; vatandaşlara ortak kullanım alanlarının korunması çağrısı yaptı.

PARKLARI KORU, DOĞAYI TEMİZ TUT

1 milyon metrekareyi aşkın yeşil alanı ile vatandaşların zaman geçirebileceği ortamlar oluşturan Bingöl Belediyesi, yürüttüğü kapsamlı çalışmalarla parkları yaz mevsimine hazır hale getiriyor.

İl genelindeki tüm park ve yeşil alanlarda ağaçlandırma, çimlendirme, yapısal peyzaj düzenlemesi, açık hava mobilyalarının onarımı ve yenilenmesi gibi çalışmalara ağırlık veren ekipler, yeşil alanların kullanımını artırmak ve doğayla iç içe bir Bingöl oluşumuna katkı sağlamak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

“Park ve yeşil alanlarımızı koruyalım”

Bingöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Volkan Aybek, ortak kullanım alanlarının korunmasının önemine dikkat çekerek, park ve yeşil alanların korunması çağrısı yaptı.

Şehrin güzelliklerini korumak, vatandaşlara daha temiz, daha yeşil bir çevre sunmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Aybek, “Park ve yeşil alanlarımızı mevsime hazırlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Bir yandan mevcut parklarımızın bakım ve onarımını titizle yürütürken bir yandan da şehrimize yeni parklar kazandırmak için çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Parkların korunması için vatandaşlara ortak çalışma çağrısı da yapan Aybek, şu ifadeleri kullandı; “Lütfen çöplerinizi uygun yerlere atın veya çöp kutularını kullanın. Doğayı kirletmeyin, temiz tutalım. Park ve yeşil alanlardaki bitkilere zarar vermeyelim. Su tüketimine dikkat edelim, oturma alanları, çocuk oyun gruplarına zarar vermeyelim.  Piknik yaparken veya mangal yakarken yangın tehlikesine karşı dikkatli olalım. Özellikle kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olalım. Park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine engel olalım. Olası durumlar karşısında Alo 112’yi arayıp ihbarda bulunalım. Büyük emeklerle parklarımızın ve yeşil alanlarımızın bakım ve onarımını sürdüren ekiplerimize ve ortak kullanım alanlarının korunması noktasında duyarlı olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”