ÖLÇÜ ALETLERİ İÇİN SON BAŞVURU 28 ŞUBAT
17.01.2023

Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2023’e kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce yapılan açıklamada, ticaret gereklerine ve kamu yararına uygunluk sağlanması açısından her türlü ölçü ve tartı aletlerinin doğru ve ayarlı bir şekilde kullanılabilirliğinin sağlanması amacıyla uygulamaya konulan 3516 Sayılı Ölçü Ayar Kanunu’na göre ölçü ve tartı aletlerinin belli aralıklarla muayenelerinin yapıldığı belirtildi.

Ocak ayı itibariyle başlayan muayene süresinin 28 Şubat 2023’e sona ereceği belirtilen açıklamada, işletme sahiplerinin belirlenen tarihler aralığında Bingöl Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Ölçü ve Ayar Grup Merkezi’ne müracaat etmeleri gerektiği vurgulandı.

Ölçüler ve Ayarlar Kanunu’nda yer alan kuralları yerine getirmeyenlere cezai ve idari cezalar uygulanacağı anımsatılan açıklamada, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Ölçü ve Ayar Grup Merkezi tarafından yapılacak periyodik muayenede, ölçü aleti kullanan kişilerin ölçü, ölçü aletlerinin cinsi, markası, numarası ve kapasite bilgilerini de yanında bulundurmaları gerektiği belirtti.