Öğrencilerden temizlik kampanyasına destek
03.06.2014

Bingöl Belediyesi’nin başlattığı ‘Daha Temiz Bir Bingöl’ temizlik kampanyası öğrencilerin katılımıyla Kaleönü Mahallesinde devam etti. Kampanyaya İMKB Kaleönü İlk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri destek verdi.

Bingöl Belediyesi ile İMKB Kaleönü İlk ve Ortaokulu işbirliğiyle Kaleönü Mahallesi’nde çevre temizlik çalışması yapıldı.

Daha Temiz Bir Bingöl’ temizlik kampanyası kapsamında öğrenciler, mahallenin tüm sokaklarını öğretmenleri nezaretinde gezerek çöpleri topladı. Öğrenciler tarafından toplanan çöpler, belediye çöp toplama aracı tarafından alındı.

Konu ile ilgili İMKB Kaleönü İlk ve Ortaokulu’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “İzci grubu öğrencileri, mahalle sakinlerinin çevre temizliği konusunda duyarlı olmaları ve ekolojik dengenin korunması için bilgilendirme broşürleri dağıttı. Bu çalışmayla öğrencilerin temizlik görevlilerinin görevlerini üstlenerek empati yapması amaçlanmıştır. Temizliğin ne kadar zor olduğunu bilen birinin çevreyi temiz tutma konusunda daha duyarlı olacağı düşünülerek Bingöl Belediyesi ile okulumuz arasında ilgili proje yürütülmüştür” ifadelerine yer verildi.