Kürük’ten ilave kaynak alındı
26.06.2014

Bingöl’ün içmesuyu ihtiyacını önemli oranda karşılayan Kürüksuyu isale hattındaki çalışmalar olumlu netice verdi. Kürüksuyu İsale Hattı’ndan Bingöl’e gelen kaynağa 20 lt/sn ek kaynak ilave alındı. Çalışmalara başlayan Bingöl Belediyesi’ne bağlı ekipler 2 gün içerinde suyu Kürüksuyu İsale Hattındaki ana depo üzerinden Bingöl’e aktaracak.

Bingöl’ün Karlıova İlçesi Devecik (Kürük) Köyü’nde bulunan isale hattında ilave kaynak arayışlarını sürdüren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin girişimleri olumlu sonuç verdi. Bingöl Belediyesi’ne ait olan ve kürükte bulunan ana deponun yakınındaki kaynak, Başkan Barakazi’nin girişimleri neticesinde kamulaştırıldı. Belediye ekipleri kaynağı ana depoya ilave etmek için çalışmalarına başladı.

2 gün içerisinde kaynağı depolar üzerinden isale hattına aktaracaklarını dile getiren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 8 kişilik bir ekiple Devecik (Kürük) Köyü’nde çalışmalara başlandığını ifade ederek, “Şehrimizin en önemli su kaynaklarından biri olan Kürüksuyu İsale Hattı’ndaki suyu arttırmaya yönelik olarak yaptığımız çalışmalar hamdolsun olumlu netice verdi. Kürük su kaynağından 360 lt/sn su gelmesi gerekirken bu yılki kuraklık nedeniyle 255 lt/sn su geliyor. Aldığımız ilave kaynağın debisi 20 lt/sn’dir.  8 kişilik ekibimiz şuan kaynağı aktarmak için çalışıyorlar. Çalışmaların 2 gün süreceğini düşünüyoruz” diye konuştu.