Krediye onay
23.06.2014

Bingöl Belediye Meclisi, yapımı devam ettirilen üstyapı için kredi talebinde bulunmak amacıyla olağanüstü toplantı yaptı. Toplantıda 20 milyon TL kredi kullanımına oy çokluğu ile karar verildi.

Bingöl Belediye Meclisi Haziran Ayı olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi. Üstyapı işi için 20 milyon TL’lik kredi gündemiyle toplanan mecliste; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediyle ilgili her türlü işlemi yapmaya Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin yetkili kılınmasına oy çokluğu ile karar verildi.

Karar sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Geçtiğimiz dönem 38 Milyon 278 Bin 604 TL 50 kuruş bedelle üstyapı ihalesi yapılmıştı. 07 Ocak 2013 tarihinde Belediye Meclisi’nce 20 milyon TL’lik kredi onayı alınmış ve söz konusu kredi kullanılmıştır. Yapılan üstyapı ihalesinde kredi haricinde kalan miktar için ihalede, belediyenin öz kaynaklarından karşılanacağı belirtilmiştir. Bugün itibari ile gelinen noktada üstyapı işinde belediyemizin kendi öz kaynakları ile bu miktarı karşılayamayacağı anlaşılmıştır. Bundan dolayı 20 milyon TL’lik kredi talebinde bulunduk. Üstyapı işi için yapacağımız çalışmalar doğrultusunda inşaallah güzel çalışmalar elde edeceğiz. Bu şehre de güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.