İtfaiyeden karga kurtarma operasyonu
23.06.2014

Bingöl’de bir evin çatısında yavru karga mahsur kaldı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Bingöl Belediyesi İtfaiye ekipleri, yaptıkları çalışma sonucu yavru kargayı kurtararak tekrar yuvasına yerleştirdi.

Edinilen bilgiye göre olay Yenişehir Mahallesinde bir apartmanın çatı arasında meydana geldi. Şehir merkezinde annesi tarafından yapılan yuvada ayağına ip dolayan yavru karga, çatı arasında sıkıştı.  Mahalle sakinlerinin durumu fark etmesi üzerine, Bingöl Belediyesi itfaiye ekiplerine haber verildi. İhbarı değerlendiren itfaiye ekipleri, kısa sürede olay yerine geldi. Dakikalar süren kurtarma operasyonunda itfaiye ekipleri yavru karganın zarar görmemesi için büyük çaba sarf etti. Kargayı sıkıştığı yerden kurtaran itfaiye ekibi, ayağına dolanan ipleri çözdükten sonra tekrar yuvasına koydu.