GENÇ CADDESİ YENİ YÜZÜNE KAVUŞUYOR
02.09.2023

Bingöl Belediyesi, Genç Caddesi’ndeki askeri duvarın kalan kısmını da yıktı. Çalışmayla birlikte caddenin tamamen 6 şeritli yola dönüştürüleceğini vurgulayan Başkan Arıkan, “Geniş yol ağı, ferah kaldırımları ve peyzaj çalışmalarıyla Genç Caddemiz yeni yüzüne kavuşuyor” dedi.

Çarşı trafiğini rahatlatmak, kentte konforlu yol ve kaldırım ağları oluşturmak için mevcut yolları genişleten Bingöl Belediyesi, Genç Caddesinde daha önce bir bölümünü yıktığı askeri duvarın kalan kısmının da yıkım çalışmalarına start verdi.

Trafik güvenliği alındıktan sonra itfaiye araçlarının sulamasıyla gerçekleştirilen çalışmaları yerinde takip eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, ekiplerden bilgi aldı.

“Yol ve kaldırım 15 metre genişliyor”

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Arıkan, çalışma bölgesinde yol ve kaldırım ağının 15 metre genişliğe kavuşacağını söyledi.

Daha önce Türk Telekom Kavşağı ile birinci nizamiye kapısı arasındaki askeri duvarı kaldırdıklarını anımsatan Başkan Arıkan, “Millî Savunma Bakanlığımız ile yaptığımız protokol çerçevesinde bugün de birinci nizamiye kapısı ile tugay kavşağı arasındaki kısmı yıkıyoruz” dedi.

Başkan Arıkan, “İlimiz için, insanımız için hayati derecede öneme sahip olan Tugay Kavşağı’ndaki askeri duvarın yıkılması noktasındaki yaptığımız çalışmalara sıra geldi. Allah’a şükür bütün arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle, kendi personelimizle bunu da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bunu tamamladığımızda özellikle şehrin giriş ve çıkışlarında çok önemli bir katkı sunacak. İnşallah bundan sonraki süreçte daha önce genişletme çalışmasını yaptığımız kavşak ile yeni yaptığımız yolla bağlantısının sağlanması halinde çok daha büyük bir kolaylık ve rahatlık sağlayacak. 

“Genç Caddemizi 6 şeride çıkaracağız”

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Genç Caddesinin tamamen 6 şeritli olacağını vurgulayan Başkan Arıkan şunları söyledi: “Daha önce yaptığımız çalışmaları tamamlaması açısından buradaki bu duvarın yıkımı çok önemliydi. Çalışmamızla birlikte 3 şerit olan yolumuzu 6 şeride çıkarmış olacağız. Buradaki yaya kaldırımını da inşallah genişleterek insanımızın bu alanı daha rahat kullanmasını sağlayacağız. Ve bu yapacağımız çalışmayla yolun tamamlanmasıyla birlikte yol standartları da istediğimiz seviyeye gelecek. Genç Caddemiz daha önce genişlettiğimiz Kurtuluş Caddesi ile müthiş bir uyum sağlayacak. Bununla birlikte yakın zamanda Hastane Caddemizde yol genişletme çalışmalarımızı tamamlamıştık. Yine bu caddenin arka kısımlarında kalan ve araç trafiği açısından oldukça önemli olan sokaklarımızı da genişletiyoruz. Elhamdülillah verdiğimiz emeğin, gayretin ve çalışmalarımızın meyvelerini alıyoruz. Yol genişletme ve yeni kaldırım çalışmalarıyla birlikte şehir merkezindeki yollarımıza yepyeni bir yüz kazandırıyoruz. Çalışmalarımızda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Şehrimize ve insanımıza hayırlı olsun.”