DÜNYA ŞAMPİYONU SAYAK’A COŞKULU KARŞILAMA
07.11.2022

Bocce Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Bingöl Belediyesi Yaşamspor Kulübü Milli Sporcusu Eda Sayak, memleketinde Türk bayrağı, davul ve zurnayla karşılandı. Başkan Arıkan; “İlimizde son yıllarda yapılan spor yatırımları meyvesini vermeye devam ediyor. Bu başarı bundan sonraki süreçte sporcu kardeşlerimiz için örnek olacak.”

Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce Şampiyonaları raffa disiplini kadınlar ‘altın nokta’ kategorisinde altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Bingöl Belediyesi Yaşamspor Kulübü Milli Sporcusu Eda Sayak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, milli sporcunun ailesi ve arkadaşlarınca coşkuyla karşılandı.

Başkan Arıkan tebrik edip ödüllendirdi

Bingöl Belediyesi Başkanı Erdal Arıkan, Milli Sporcu Eda Sayak ve şampiyonaya katılan Milli Sporcu Sevilay Gezli’yi makamında kabul etti.

Sporcuları ödüllendirerek, tebriklerini ileten Başkan Arıkan, Sayak’ın elde ettiği başarının diğer sporculara örnek teşkil edeceğini vurguladı.

Başkan Arıkan, “Dünya şampiyonasında ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Eda Sayak kardeşimizi yürekten kutluyorum. Raffa disiplinin de dünya şampiyonu olarak göğsümüzü kabartmış oldu. İlimizde son yıllarda yapılan bu spor yatırımlarının meyvesini vermeye başladığını görüyoruz. Dün Yavuz Ağralı bugün Eda kızımız. Yaşamspor Kulübümüzde yarınların sporcularını yetiştirmeye devam edeceğiz İnşallah. Ben sporcu kardeşimizin özellikle ailesine ve antrenörlerine çok teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle, kardeşlerimiz de büyük bir motivasyon ile çalışıp, dünya şampiyonu olarak bizlere bu gururu yaşattılar. Belediyemiz Yaşamspor Kulübümüzde daha önce göğsümüzü kabartan nice sporcu kardeşlerimiz oldu ve olmaya devam edecektir. Bu şehirde sporcu yetiştirmek, bu alanda yapılan etkinliklere destek vermek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Genç kardeşlerimi canı gönülden kutluyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Sayak, “Hedefime ulaştım”

Sınıfında dünya şampiyonu olup, ilk kadın sporcu olarak tarihe geçen Sayak ise, dünya şampiyonu olarak hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. 

Sayak, “Tek hedefim dünya şampiyonasında birinci olmaktı. Çok şükür hedefime ulaştım, bunu gerçekleştirdim. Tabi ki önümde daha farklı hedeflerim var. 2023’e de çok güzel bir şekilde girip onu da güzel bir şekilde sonlandırmak istiyorum. Aileme, valimize, belediye başkanımıza, spor bakanımıza, antrenörüme çok teşekkür ederim. Bu başarı birden gelişen bir süreç değildi. Yıllardır emek veriyoruz. Belediye başkanımız buna en büyük şahit, kendisi küçük yaştan beri bizleri tanıyor. Sevilay arkadaşıma da bana destek verdiği için teşekkür ediyorum. Bingöl’e geldiğimde büyük bir karşılama töreni oldu davul zurna ile. Bu yüzden çok gururlandım ve mutlu oldum. Bu anlamda da çok teşekkür ederim” dedi.