Çevreye duyarlılık için temizlik kampanyası yaptılar
05.06.2014

Bingöl Belediyesi, Bingöl Gazeteciler Cemiyeti ve TEMA Vakfı Bingöl İl Temsilciliği işbirliğiyle çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla Shell Petrol karşısında bulunan çamlık alanda genel temizlik çalışması yapıldı. Toplanan çöpler, imha edilmek üzere belediye ekiplerine teslim edildi.

Bingöl Belediyesi, Bingöl Gazeteciler Cemiyeti ve TEMA Vakfı Bingöl İl Temsilciliği işbirliğiyle çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla Shell Petrol karşısında bulunan çamlık alanda genel temizlik çalışması yapıldı. Toplanan çöpler, imha edilmek üzere belediye ekiplerine teslim edildi.

Bingöl Belediyesi, Bingöl Gazeteciler Cemiyeti ve TEMA Vakfı Bingöl İl Temsilciliği işbirliğiyle çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla Shell Petrol karşısında bulunan çamlık alanda genel temizlik çalışması yapıldı. Bingöl Belediyesi’ne ait temizlik aracının da hazır bulunduğu alanda toplanan çöpler imha edilmek üzere belediye ekiplerine teslim edildi.

SUGÜ: BAKANLIĞA MÜRACAATIMIZ VAR

Çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla bu alanda bir dizi etkinlik düzenlediklerini söyleyen Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, “Bingöl Belediyesi olarak Mirzan Mahallesi Seyir Terası ile Shell Petrol Karşısında bulunan ormanlık alanın mesir alanı olması için Orman Bakanlığı’na müracaatımız var, bize devrinin yapılmasını bekliyoruz. Buraların çevre düzenlemelerini yaparak halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Katılımlarından ve desteklerinden dolayı Tema Vakfı Bingöl İl Temsilciliği’ne ve Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Gazetecilik mesleğini, sadece haber yazmaktan ibaret görmediklerini belirten Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Şanlı, aynı zamanda sosyal sorumluluk görevlerinin de bulunduğunu ifade etti.

Şanlı, “Bingöl Gazeteciler Cemiyeti olarak, 5 Haziran çevre gününde çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenleme kararı aldık. TEMA Vakfı ve Bingöl Belediyesi işbirliğiyle yaptığımız etkinlik kapsamında Shell Petrol karşısında bulunan alanda genel bir temizlik çalışması yaptık. Bölgede bilinçsiz kullanım nedeniyle çöp yığınları oluşmuş, çalılıkların arası çöplerle dolmuş vaziyette. Topladığımız yaklaşık 20 çöp torbasını imha edilmek üzere belediye ekiplerine teslim ettik. Yılların çöplerinin biriktiği alanda halen çalılıklar arasında çöp yığınları bulmak mümkün. Vatandaşlardan ricamız, çöplerin gelişi güzel yere atılmaması, çevrenin temiz tutulmasıdır. Doğa da olduğu kadar şehir merkezinde de temizlik bilincinin oluşmasını istiyoruz. Bu şehirde yaşayan herkesten temizlik konusunda duyarlılık bekliyoruz” dedi.

“MESİRE ALANI OLUŞTURULSUN”

Mesire alanı oluşturulmasını isteyen Şanlı, şunları söyledi: “Çevre temizliği etkinliğini üniversite arkasında bulunan çamlık alanında yapmamızın nedeni, hem orada genel bir temizlik yaparak doğanın temiz tutulmasını, korunmasını sağlamak, hem de şehir için bir mesire alanının oluşturulması konusunda duyarlılık çağrısında bulunmaktı. Bugün ilgili mercilere bu çağrımızı yapıyoruz. Bingöl’de insanların zamanlarını değerlendirebileceği, piknik yapabileceği çok sınırlı sayıda alan var. Böyle bir alanın eksikliği ciddi bir şekilde hissediliyor. Biz buranın mesire alanı olarak halka açılmasını istiyoruz. Bu nedenle alanda bulunan metruk binaların yıkılmasını, bölgeye su götürülmesini, WC’lerin yapılmasını, bankların kurularak alanın halkın kullanımına açılmasını istiyoruz.”

KARAARSLAN: HERKESİN DUYARLI OLMASI GEREKİYOR

TEMA Vakfı Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan ise, çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Vatandaşlara da seslenen Karaarslan, toplumun çevre konusunda daha hassas olması gerektiğini belirtti.