Bintso’dan başkan barakazi’ye ziyaret
18.06.2014

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’yi makamında ziyaret eden BİNTSO Başkanı Çalbay, 2015 yılında yürürlüğe girmesi beklenen ilgili kanuni düzenlemeyle kapanma tehdidi altında bulunan toptancılar ve meyve sebze hali için yer tahsis edilmesini istedi.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Erkan Çalbay, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’yi makamında ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında kapasite sorunu yaşayan ve 2015 yılında yürürlüğe girmesi beklenen ilgili kanuni düzenlemeyle kapanma tehdidi altında bulunan toptancılar ve meyve sebze hali için yer tahsisi konusu gündeme getiren Çalbay, ayrıca şehir içerisinde 50 civarında toptancının olduğunu belirtti. Bu durumun ulaşım noktasında hem toptancıyı hem de şehir trafiğini olumsuz etkilediğini ifade eden Çalbay, şehir dışında toptancılar çarşısı ile meyve ve sebze halinin kurulması gerektiğini söyledi.

Başkan Barakazi ise, problemden haberdar olduklarını ve çözüm için imkanlar dahilinde ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Samimi bir havada geçen ziyaret, karşılıklı iyi niyet dilekleri ile son buldu.