Başkan barakazi: suyu israf etmeyelim
16.06.2014

Havaların ısınmasıyla birlikte su kaynaklarında yaşanan azalmanın verdiği sıkıntı sinyalleri üzerine halka çağrıda bulunan Başkan Barakazi, çalışmalarla ilgili bilgi aktarırken, yöneltilen bazı eleştirilere de yanıt verdi.

Havaların ısınmasıyla birlikte su kaynaklarında yaşanan azalmanın verdiği sıkıntı sinyalleri üzerine halka çağrıda bulunan Başkan Barakazi, çalışmalarla ilgili bilgi aktarırken, yöneltilen bazı eleştirilere de yanıt verdi.

Hava sıcaklığının giderek arttığı bugünlerde Kürük isale hattında önemli oranda azalma yaşandığı öğrenildi. Geçen yıla oranla su seviyesinde önemli düşüş gözlemlendiği bilgisi üzerine açıklamalarda bulunan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, sıkıntının farkında olduklarını, tedbir amaçlı çalışmaların devam ettiğini söyledi.

“EK KAYNAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İnşa edilen yeni depolarla soruna çare üretilmek istense de kaynakta yaşanan azalmanın gelecek için endişe verici olduğunu vurgulayan Barakazi, “Bu konuda Kürük İsale hattının hemen yanı başındaki kaynağı da mevcut kaynağa aktarma çalışmalarımız var. Köylülerle görüşmelerimiz mevcut. Kaynak teminini sağlar sağlamaz ek kaynakları da aktararak sorunu gidermek istiyoruz. Fakat burada asıl mesele, suyun nasıl kullanıldığıdır. Bu konuya yoğunlaşmamız bizim için daha faydalı olacaktır” dedi.

“ŞEHİR BÜYÜYOR, SU İHTİYACI ARTIYOR”

Mevsimsel değişimlerin ve kuraklık tehlikelerinin tüm ülkede sıkıntı uyandırdığına dikkat çeken Barakazi, Bingöl’ün de bu durumdan etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Şehrin her geçen gün büyüdüğüne de işaret eden Barakazi, yeni su kaynaklarına duyulan ihtiyacın da arttığını belirtti.

Suyun tasarruflu kullanılmasının sıkıntıları en aza indirgemede önemli bir faktör olacağının altını çizen Başkan Barakazi, “Sürekli bu konuda çağrıda bulunuyoruz. Fakat yer yer ‘Belediyenin işidir, su vermeleri lazım’ şeklinde eleştirileri de duyuyoruz. Değerli halkımız bilmelidir ki, elbette belediye olarak bu konuda çalışmalarımız var. Ancak bu durum, suyu boşa akıtmamız ya da tasarruftan kaçınmamızı gerektirmez. Bu şehirde hepimiz yaşıyoruz ve yarın yaşanacak sıkıntıyı yine hep birlikte yaşarız. Onca çağrımıza rağmen mahallelerde yaptığımız kontrollerde ne yazık ki yine halı veya yün yıkamaları devam ediyor. Elbette insanlarımız temizliğini yapacak. Ama bunu yaparken de suyu israf etmemeliler. Gece depoları doldurmak istiyoruz ama bahçe sulanıyor, gündüz de halı yıkanıyor. Hortumların çoğu yerde boşa aktığına şahit oluyoruz. Önümüzde Ramazan ayı var. Bu şekilde devam edersek şehrin tamamı bu durumdan etkilenebilir. Bu sebeple, halkımızdan beklentimiz, çağrılarımıza kulak verilmesi, gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve suyun bilinçli bir şekilde tüketilmesidir. Bizler, sıkıntı yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz fakat bir kez daha yinelemek isterim ki, çözümü hep birlikte sağlayabiliriz” diye konuştu.