Bakan yılmaz: bingöl’de farklı bir dönem olacak
26.05.2014

Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediyesi’ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar hizmet edenlere teşekkür ederek, “Bu dönem Bingöl’de farklı ve daha ileri hizmetlerin yapıldığı bir dönem olacak” dedi.

Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediyesi’ni ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar hizmet edenlere teşekkür ederek, “Bu dönem Bingöl’de farklı ve daha ileri hizmetlerin yapıldığı bir dönem olacak” dedi.

Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’den çalışmalar hakkında brifing aldı.

Brifing sonrası Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye hayırlı olsun temennisinde bulunan Bakan Yılmaz, “30 Mart 2014 tarihinde yerel seçimler gerçekleşti. Bingöl’de en yüksek düzeyde oy oranlarıyla partimize destek oldu ve Belediye Başkanı Yücel Bey ve Meclis üyeleriyle birlikte güçlü bir yönetim oluşmuş vaziyette. Değişik vesilelerle Başkanımızı tebrik etmiştik. Ancak makamında da Yücel beyi ve ekibini tebrik etmek istedik. Bu vesileyle 5 yıllık süreçte Bingöl’e, Bingöllüye, Bingöl’de yaşayanlara en güzel şekilde hizmet etmelerini temenni ediyoruz. Bingöl’ün tarihine güzel bir isim ve hizmetler bırakmalarını temenni ediyorum. Bugüne kadar hizmet edenlere de şükranlarımızı sunuyoruz. Bingöl’de taş üstüne taş koyan, hizmet eden, emek harcayan herkese de teşekkür ediyoruz. Bu dönem Bingöl’de farklı ve daha ileri hizmetlerin yapıldığı bir dönem olacak. Bir taraftan kurulan kardeş belediye bağı ile bir taraftan çeşitli kurumlarla yapılan temaslar ve projeler kanalıyla, diğer taraftan belediyenin kendi öz kaynaklarını, bütçesini çok daha iyi yöneterek, çok daha verimli bir şekilde kaynaklarını kullanarak Bingöl’e çok daha güzel hizmetler yapar inşaallah. Altyapı’dan üstyapıya, sosyal ve kültürel projelerle çok bakımlı bir şehir oluşturmayı hedefliyoruz. Amacımız, herkesin bu şehirde yaşamak istediği ve bu şehirde yaşanılır dediği bir yaşam alanı oluşturmaktır. Bingöl artık bir üniversite şehri oldu. Gelecek yıl Bingöl, inşallah on binin üzerinde bir öğrenci potansiyeli olan şehir olacak. Bingöl’ün eğitim düzeyi gittikçe yükseliyor, sosyal ve ekonomik hayata bütün herkes daha fazla katılıyor. Şehirler kalkınmanın dinamiği haline gelmiş durumda. Hem kaliteli bir yaşam ortamı hazırlayarak hem de kaliteli bir iş ortamı hazırlayarak Bingöl Belediyemizin Bingöl’ün geleceğine büyük katkılarda bulunacağına ben yürekten inanıyorum. Belediye Başkanımız Yücel Barakazi’ye ve ekibine tekrar hayırlı olsun diyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bizde her zaman onların yanındayız, arkasındayız. Elimizden gelen tüm gücümüzle de destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaldırım İşgaline Son’ kampanyasını destekliyorum

Bingöl Belediyesi tarafından başlatılan ‘Kaldırım İşgaline Son’ kampanyasını desteklediğini ifade eden Bakan Yılmaz, sorumluluğun sadece kurumlarda olmadığını vatandaşlarında gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiğine vurgu yaparak, “Kaldırım işgalleri ile ilgili belediyemiz bir çalışma başlattı. Özellikle bütün halkımızı ilgilendiriyor ama kadınlarımızı,  yaşlılarımızı, engellilerimizi daha fazla ilgilendiriyor. Kaldırımlar insanlar yürüsünler diye yapılmış yerlerdir. Buralarda geniş işgaller olduğu zaman ciddi bir rahatsızlık veriyor. İnsanlar bazen o sokakları kullanmamayı tercih ediyorlar. Bazen de kaldırım yerine yollarda yürümek zorunda kalıyorlar. Bunun getirdiği sıkıntılar oluyor. Şehrimizin genel güzelliği ve insanlarımızın rahatlığı açısından güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Belediyemizin bu konularda tavizsiz bir şekilde çalışmalarına devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Fakat bu tür konular sadece kurumların yapabileceği işlerde değildir. Halkın da desteği çok önemlidir. Sivil Toplum Kuruluşlarının, medyanın, bütün ilgili tarafların ve herkesten önce esnaflarımızın bu konuya destek vermesi çok önemli. Bir süre sonra insanlar bu yeni şartlara alışıyorlar ve çok daha kaliteli bir ortam oluştuğunu hep birlikte görüyoruz. Bu dönüşümü hep birlikte sağlayacağız” şeklinde konuştu.