AŞKAN ARIKAN’DAN VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMI
31.07.2023

Bingöl Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle 3 bin kişiye aşure ikram etti.

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Hicri takvime göre yılın birinci ayı kabul edilen Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtım etkinliği düzenledi.

Genç Caddesi üzerinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan Belediye Başkanı Erdal Arıkan, vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören etkinlik kapsamında 3 bin kişiye aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Program sonrası açıklamada bulunan Başkan Arıkan, bolluğun ve bereketin ayı olan Muharrem ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Muharrem ayının Müslümanlar için önemli bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Başkan Arıkan, binlerce vatandaşımıza kardeşlik, paylaşma, dayanışma ve bereketin simgesi olan aşure ikramında bulunduklarını söyledi.

Başkan Arıkan, “Aşure Günü’nün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Bu mübarek günlerde birlik ve beraberlik içerisinde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muharrem Ayı'ndaki ikramlarımızı gelenekselleştirerek hem inançlarımızın gereğini yerine getiriyor hem de vatandaşlarımızla bir araya gelip, kucaklaşıyoruz. Vatandaşlarımızın ve tüm İslam âleminin Aşure Günü’nü tebrik ediyor, Muharrem ayının tüm insanlığa bereket getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Şehadetlerinin yıl dönümünde Hazreti Hüseyin Efendimizi ve Kerbela şehitlerini rahmetle yâd ediyorum.” ifadelerini kullandı