SİMANİ MAHALLESİ NİTELİKLİ YOLA KAVUŞTU
22.12.2023

Bingöl Belediyesi, Simani Mahallesinin can damarı olan mesnevi caddesindeki çalışmalarını tamamladı. Yol ve kavşak genişletmeleri, köprüler, betonarme menfezler, yeni kaldırımlar ve BSK asfalt çalışmasıyla cadde yeni yüzüne kavuştu.

SİMANİ MAHALLESİ NİTELİKLİ YOLA KAVUŞTU

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “Konforlu yollar, kolay ve güvenli ulaşım” hedefi doğrultusunda sezonla birlikte startı verilen Mesnevi Caddesindeki çalışmaların tamamlandığını bildirdi.


“Yol nitelikli ve güvenli hale geldi”

Araç trafiğinde önemli bir ole sahip olan mesnevi caddesini daha konforlu ve güvenli hale getirdiklerini ifade eden Başkan Arıkan, “Bu bölgedeki yolumuz, trafik güvenliğine engel teşkil eden duvarlar, bahçe eklentileri ve yola giren menfez çıkıntılarıyla doluydu. Çalışma arkadaşlarımızla gerekli planlamayı yapıp, sezon başında çalışmalara start verdik. Mahalle sakinlerimizin rızası ve desteğiyle yola düşen engelleri kaldırdık, güzergâh boyunca belirli noktalarda yeni köprü ve betonarme menfezler yaparak yolumuzu genişlettik. Yeni kaldırımlar inşa ederek, engelli rampaları ve iz yolları yaptık. BSK asfalt çalışmalarımızı da tamamlayarak, bu yolumuzu vatandaşlarımızın kullanımına sunduk” dedi.

Yol genişletme çalışmalarıyla birlikte araç ve yaya trafiği güvenliğinin de üst seviyelere çıkarıldığını vurgulayan Başkan Arıkan, şunları söyledi: “görüş mesafesini olumsuz etkileyen, darlığı sebebiyle sürücülere zor anlar yaşatan noktaları genişletip düzenleyerek, buradaki kaza risklerini minimize ettik. Sürücüler, daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanına erişirken, vatandaşlarımız da daha güvenli kaldırımlara kavuştu. Bu çalışmamız bölgeye değer kattığı gibi mahallemizin de çehresini değiştirdi.”

“Toplu taşıma güzergahı çalışmalarımız sürüyor”

Bölgedeki toplu taşıma güzergahını yeniden düzenleyeceklerini kaydeden Başkan Arıkan, “Vatandaşlarımızın daha kolay ulaşım imkânı sağlamak için bu bölgedeki toplu taşıma güzergahımızı da yeniden düzenleyeceğiz. Şehir içi toplu taşıma hizmeti veren otobüslerin mesnevi caddesinden geçmesi için çalışıyoruz. Mesnevi Caddesinin belirli noktalarına toplu taşıma durakları oluşturacağız İnşallah. Yeni yolun mahallemize, vatandaşlarımıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmalarımızda bizlere gerekli kolaylığı sağlayan mahalle sakinlerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve yüklenici firmaya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.