KÜLTÜR MAHALLESİ’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ
19.12.2023

Bingöl Belediyesi, konut teslimlerinin devam ettiği Kültür Mahallesi’nin eski ve yeni görüntülerini kamuoyu ile paylaştı. Başkan Arıkan; “Burası en zorlu ve en öncelikli işimizdi. Allah'ın izni, siyasi büyüklerimizin desteği ve hak sahiplerimizin sabrı ile projemizi nihai sonuca ulaştırdık. Verdiğimiz söz karşısında bizleri mahcup etmeyen Allah'a Hamdolsun”

KÜLTÜR MAHALLESİ’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın yoğun girişimleriyle TOKİ’ye devri gerçekleştirilen Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi nihai sonuca ulaşıyor.


Bin 147 konut, 190 işyeri, sosyal donatı alanları, spor ve oyun alanları ve 20 bin metrekarelik yeşil alanıyla muazzam bir yaşam bölgesine dönüşen Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Erdal Arıkan, anahtarlarını alan hak sahiplerine hayırlı olsun temennisinde bulundu.

“Mahallemizin çehresi değişti”

Burada açıklamada bulunan Başkan Arıkan, kentsel dönüşüm projesi ile Kültür Mahallesi’nin yepyeni bir yüze kavuştuğunu vurguladı.

Oldukça zorlu bir süreci başarıyla sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Arıkan, “Kentsel Dönüşüm işi öncelikli işlerimizin başında yer alıyordu. Burası 151 bin dönümlük bir alandı. Bu bölgenin belediye marifetiyle dönüşümü mümkün değildi. Projenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, hak sahiplerimizin mağduriyetinin biran evvel giderilmesi için çok yoğun mücadele verdik. Bu iş için bir buçuk yıl içerisinde 47 defa Ankara’ya gidiş gelişimiz oldu. Bütün çalışma arkadaşlarımızla, siyasi büyüklerimizle, bürokratlarımızla iş birliği ve uyum içerisinde çalışarak bu soruna çözmüş ürettik ve nihayetinde TOKİ’ye devrettik. Bugün geldiğimiz noktada hak sahiplerimizin konutları teslim ediliyor. Bu bizim için hem gurur kaynağı hem de çok büyük bir sevinç kaynağıdır” dedi.

“Anahtar teslim süreci devam ediyor”

TOKİ emlak yönetimi tarafından hak sahiplerine anahtar teslim işlemlerinin programlı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın belirlenen listelere göre sırasıyla emlak yönetimi ile irtibata geçmeleri, günü gelince de anahtarlarını teslim almalarını istiyoruz. Burada işlemlerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için tüm hak sahiplerimizin belirlenen gün ve tarihte evlerini teslim almaları gerekiyor.”

“Rabbim hayırlı eylesin”

Projenin Bingöl için hayırlı olmasını dileyen Başkan Arıkan, “Hak sahipleri, sosyal donatı alanlarıyla, çocuk oyun gruplarıyla, spor ve dinlenme yerleriyle, 20 bin metrekarelik yeşil alanı ve geniş ferah çevresiyle muazzam bir bölgede yaşayacak. Hak sahiplerine konutları içerisinde huzur içerisinde mutluluk ve güven içerisinde oturmalarını diliyorum. Projenin bu aşamaya gelmesinde büyük emekleri olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, Milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek ile Sayın Zeki Korkutata'ya, önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, çok kıymetli bürokratlarımıza, TOKİ yönetimine, çalışma arkadaşlarımıza, yüklenici firmaya, hak sahiplerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlimize, vatandaşlarımıza ve hak sahiplerimize hayırlı ve uğurlu olsun.”