İhtiyaç sahipleri için kermes
19.12.2019

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ın eşi Nurten Arıkan koordinesinde, kurum amirlerinin eşleri ve STK’lar, “Muhtaca Yardım Eli Ol” sloganıyla kentteki yardıma muhtaç aileler yararına kermes düzenledi.

Merkez Genç Caddesi Dörtyol parkında düzenlenen kermeste, kurum amirlerinin eşleri tarafından evlerde hazırlanan yiyecekler satışa sunuldu.

Kermesin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Erdal Arıkan, “Burada yapılan programın sonunda elde edilecek gelirle, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi insanların, her mahallede tespit edilen vatandaşlarımıza bu yardımlar ulaştırılacak. Ben bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Arıkan’ın eşi Nurten Arıkan ise, ‘Muhtaca Yardım Eli Ol’ sloganıyla kamu kurum müdürlerinin eşleri ve STK temsilcilerinin desteğiyle yardıma muhtaç aileler yararına kermes düzenlediklerini söyledi.

Amaçlarının, madden, Maneven desteğe ihtiyaç duyan ailelerin yanında olduklarını hissettirmek, toplumda farkındalık oluşturmak, Zengin ile fakir arasındaki bağı güçlendirmek olduğunu ifade eden Arıkan, “Bu doğrultuda düzenlediğimiz kermese yoğun katılım gösterildi, tüm hayır sahiplerine ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buradan elde ettiğimiz geliri, daha önce tespiti yapılmış ailelere ulaştıracağız” diye konuştu.

Kermes hazırlıklarını evde yaptıklarını aktaran Zehra Ayrancı, “Kurum müdürlerinin eşleriyle birlikte burada ihtiyaç sahipleri için bir kermes düzenledik. Tüm hanımlar evlerinde ellerinden geldiği kadar pasta, börek ve yemek çeşitlerini getirdi. Hepsinin satışını burada yaparak elde edeceğimiz bütün kazançları ihtiyaç sahipleri insanlara sunacağız” şeklinde konuştu.

Kermese Vali Kadir Ekinci ile eşi Tuba Ekinci, kurum müdürleri ile eşleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.