KONFERANSÊ ‘QÊ SERFİRAZİ BIWUYÊN” VIRAZİYA

Belediyeya Çoligi, çarçiwayê projeyê ‘Atolyeya Huneri” dı, vend da Sıtkı Aslanhan u qê talebeyonê lise u universite konferans tertib kerd.

Pê muşterekiya Belediyeya Çoligi u TUGVA, Merkezê Kultur ê Çoligi dı, konferansê “Qê Serfirazi Buwuyên” tertib bı.

Sıtkı Aslanhan konferans dı va, qê serfirazi kritero tor muhim baweri ya.

Aslanhan va, “Televizyon u telefoni dışmenê serfirazi yi, nêverdeni merdım bıbo serfiraz. Ez nêvona ma teknoloji ra têpiya bımon u pa dur vınder, ez vona ki ma teknoloji zaf bêfeyde şıxulneni. Eg ma qê istifade bışıxuln, o wext zaf feydeyê teknoloji reseno ma. Misal şıma mı ra bıpersi, ez vona televizyon yo qutiya bêfeyde ya. Yo merdım wext ders xebıtiya, dıma şı nışt ru u televizyon seyr kerd, a xebata yi zi, yi vir ra şına. Mezgê yi beno zê veri.”

Aslanhan va, “Dı rayiri şıma esti. Ya şıma merdıwononê serfirazi ra şıni diyar ya zi şıma bınê lıngonê merdımonê serfiraziyon dı kaş beni. Ya şıma tarıxêko newe nuseni ya zi tarıxêko İngilizon qê şıma nuşto, şıma ıno tarıx mektebon dı museni. Qerar ê şıma yo, şıma rayirê xu bewli bıkerên.”

Ino program ra pê Sıtkı Aslanhan, ına dor Salona Konferans ê Universiteya Çoligi dı, talebeyonê universite dır omı yoca. Tiya dı zi konferansêk da u konferans ra pê cewab da personê talebeyon.