BELEDİYE PAŞT DONA MUTEŞEBİSON

Belediyeya Çoligi, Mudirtiya KOSGEB dır yo protokol vıraşt. Guerê ıno protokol 30 muteşebison qurs qêdina u bi weharê guri.

Belediyeya Çoligi serra 2017 dı Mudirtiya KOSGEB dır yo protokol imza kerd u guerê ıno protokol her serr qursê tedrisatê muteşebisti kerd a.

Ini qursi hetê Mudirtiya Kultır u Gureyi Sosyali bi a u 390 muteşebis tedrisatê xu qêdina u bı weharê diploma.

Barakazi: “80 muteşebis bı weharê guri”

Reisê Belediye Yücel Barakazi yo beyanat da u va: “80 qursiyeron qurs qêdina u cayê xu kerd a. Serra 2017 dı hirı gêring qurs bı a. Ini qursun dı 390 tenon tedrisatê muteşebisti ê tetbiqi guret. Inon ra 30 tenon gurê xu na ru. Êyi ki pê paştdayişê dewlet ca kerd a, iqtisadê Çolig ri feydê yın beno.”

Barakazi ina dewom kerd: “Mudirtiya Kultır u Gureyi Sosyal dı hem qê fealiyetonê iqtisad hem zi qê kultır qursi diyeni. Qursi ma muteşebisti, kuy necırnayış, taqi, sabunê mis, paraşut perrnayiş, Muay Thai, Qur’onê Kerim, tiyatro, nuştoği, wendış u nuştış, Erebki, ney, keman, saz cenıtış sera diyeni.

“Ma her wext paşt doni muteşebison”

Barakazi va: “Êyi ki wazeni pê yo fıkır rayir kueri u bıbi weharê yo guri ma paşt doni yın. Ma destegdayişê xu dewom keni. Ini qursiyeri hem semedê istihdamê Çoligi feydê yın beno hem zi tıkê meslegon dı havılê yın beno. Ma zi yın ri beni paştgir u desteg doni cı.