24 HEBİ QEHWEXONEYİ OMÊ QEFILNAYİŞ

24 qehwexoneyi ki cahdeyon işgal keni u 2 cayi ki bêruhsat biyi a, omê qefılnayiş.

Koordinatiya Medya u Munasebetê Şar ê Belediyeya Çoligi beyanat da u va ‘Teftişi ki serra 2017 dı pê zabıtayon vıraziyê, neticeyê ıni teftişon dı 24 qehwexoneyi ki verêrayir işgal kerd u 2 cayi ki bêruhsat biyi a, cezaya qefılnayiş diyawa cı.

Beyanat dı vaciya “Belediye, neticeyê teftişon dı hêvêr ıni cayon rê tebligat şawıt. Tebligat ra pê ê cayi ki işgal rê dewom kerd omê tespitkerdış u sewq bi qomisyon. Pê qerarê qomisyon u goreyê Qanunê Qebehaton ê 5326 cezayê qefılnayiş diya cı. Zobina zi 2 cayi ki bêruhsat bibi a u xali ruetên ıni cayi zi qefıliyê.”

Beyanat dı vaciya: “Teftişi zabıtayon dewom keni. Ma verba işgalkerdışê verêrayiron u rayiron mucadelê xu dewom keni. Ê ki iqazonê ekibonê zabıtayon pê guêş keni u riayetê qeydeyon nêkeni ma ceza doni cı.”