KAÇAK YAPILARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Şefliği denetimlerini sıkılaştırarak ilimizdeki kaçak yapı ile mücadelesini sürdürüyor.

İlimiz sınırları içerisinde 39 adet kötü madde kullanımına ortam sağlayan metruk yapı, İl Emniyet müdürlüğü ile ortak çalışma sonucu Belediye ekiplerimizce kaldırılmıştır.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kaçak yapılaşmada vatandaşlara büyük görevler düştüğünü söyleyerek, kentin geleceği adına kaçak yapılara müsaade edilmemesi ve bu durumlarda gerekli şikâyetlerin yapılması gerektiğini belirtti. Başkan Barakazi, “Ruhsatsız ve hazine arazisi üzerine yapılan kaçak yapılar kentimizin geleceğini de tehdit etmektedir. Bingöl Belediyesi olarak kaçak yapılar noktasında üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın da kaçak yapılar üzerinde hassasiyet göstermesini istiyoruz” dedi.

İl genelinde yapılan denetimlerde tespit edilen ruhsatsız yapılara belediye ekipleri tarafından müdahale edilerek yıkım gerçekleştirildi. Ruhsatsız yapılaşmaya karşı bundan sonra da denetimlerin artacağını belirten belediye yetkilileri, bu tür girişimlere kimsenin heves etmemesi gerektiğini, bu konuda kesinlikle taviz verilmeyeceği uyarısında bulundu.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nde yapılan açıklamada: “Kaçak yapıyla ilgili ihbarlarda bulunmak için ‘Alo 188 Beyaz Masa’ ve ‘213 12 18’ telefonlarının yanı sıra, www.bingol.bel.tr internet adresinden e-belediye üzerinden ‘Beyaz Masa’ birimine başvurabilirsiniz” denildi.