İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI SAYIN SEBAHATTİN ÖZTÜRK, İLİMİZDE BİR DİZİ PROGRAM GERÇEKLEŞTİRDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Sebahattin ÖZTÜRK, bir dizi program gerçekleştirmek üzere ilimizi teşrif etti.

Ziyaretlerinde birçok toplantı gerçekleştiren İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Sebahattin ÖZTÜRK, Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesislerinde verilen yemekte sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri ve güvenlik korucuları ile bir araya geldi.

Toplantıda yaptığı konuşmasında Bingöllü hemşehrilerimizin her zaman vatanının, milletinin ve bayrağının yanında sağlam bir duruş sergilediğini ifade eden Vali Sayın Yavuz Selim KÖŞGER: “Bingöl teröre karşı her zamanki duruşunu kararlılıkla sürdürmüş ve sürdürmeye devam etmiştir. Bingöl’ün tüm idari kademesinin, tüm güvenlik güçlerimizin, korucularımızın bütün ahalimizin bunda katkısı var. Bingöl’ün hem sosyal, hem maddi ve manevi anlamda bu kilit rolü üstlenmesinde, Bingöllü hemşehrilerimizin çok büyük, çok önemli rolü var. Bu duruşlarından dolayı tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.Bingöl her önemli kavşakta, her kritik noktada vatanının, milletinin, bayrağının, istiklalinin, istikbalinin yanında sağlam bir duruş sergilemiş bir ilimizdir. Son dönemde yaşanan hadiselerde de, kadimden beri sergileyegeldiği bu azimli duruşunu sergiledi ve tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde sergilemeye de devam ediyor. Hepsinden Allah razı olsun.Bingöl’ümüz de, Türkiye’miz de güzel bir bahara hazırlanıyor. İnşallah devletimizin bu kararlı duruşuyla, merkezi idaremizin bizlere sağladığı büyük desteklerle hem Bingöl’ü hem de bölgeyi daha yaşanılır, daha huzurlu, kalkınmış, müreffeh, insanların yüzünün güldüğü, geleceğe güvenle baktığı bir hale getireceğiz el birliğiyle. Bunun işaretlerini de alıyoruz” dedi.

Toplantıda yaptığı konuşmasında devletin, terör konusunda yeni bir konsepti olduğunu vurgulayan İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Sebahattin ÖZTÜRK: “Ciddi anlamda yeni bir terör konseptimiz var. Bölücü terör örgütü ile 33 seneden beri yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Bu mücadele inişli çıkışlı zamanlar yaşadı. Bunlardan biri de çözüm süreci dediğimiz süreçti. Çözüm süreci maalesef bizim iyi niyetimizle sonuçlanmasını beklediğimiz şekilde sonuçlanmadı. Çözüm sürecinin, terör örgütünün millete ve devlete karşı silahlanması olarak karşımıza çıktı. Milletimiz bunu gördü. Devletimizin iyi niyetine karşı bu durum istismar edildi, devletimize tuzak kurma olarak karşımıza çıktı. Cenazelerden mezarlıklara, terörist cenazesi törenlerine kadar, festival adı altında yapılan bütün meydan okumalara hepsine katlandı devletimiz. Ama 22 Temmuz sabahı, Ceylanpınar’da 2 tane polisimizin yataklarında uyurken şehit edilmesi bardağı taşıran damla oldu. Terör örgütü ile dipten mücadele etmenin gerekli olduğuna kanaat getirdik. Bunların hepsi gözlerimizin önünde oldu, masal değil.Bu mücadelelerimizi 2015’te yürüttük, terör iklimini ters düz ettik. 2016’da bu mücadeleyi Temmuz’a kadar yoğun bir şekilde yürüttük ve yürütmeye devam ederken bir başka olayla karşı karşıya kaldık. Seçilmiş hükümetimiz, devletimiz, Cumhurbaşkanımız ve bütün devlet organları, FETÖ denilen oluşumla hain darbe girişimini hepimiz, hep birlikte yaşadık. FETÖ, DEAŞ, bölücü terör örgütü, ülkemizin birliğine, dirliğine karşı mücadelesine devam ediyorlar. Fakat 2015’e göre biz terör örgütünü Türkiye’nin gündeminden en alt sıralara indirmeyi düşünüyoruz. Bu yıl yapacağımız iki önemli hadise var. Bunlardan biri 16 Nisan referandumu ve diğeri de 2017 yılında terör örgütünü tarihten, milletin dağından, çayırından, merasından, şehirlerinden silip süpürmek için yapacağımız operasyonlara halkımızın iradi olarak vereceği destektir, bizim için önemli olan. Bunu yapmak için bütün donanımımız hazır. Personel, donanım, cihaz, her şeyle tamamız, hazırız. Bingöl halkımızın desteğini de yanımızda görmek istiyoruz. Bingöl halkı kilit zamanlarda, duruşunu farklı olarak göstermesini bilmiş bir halktır. Bu iki husuta 2017 bizim için çok önemli. 2015’ten beri yapmakta olduğumuz terörle mücadelenin, 2017’nin Ekim’inde, Kasım’ında Allah’ın izni ile dağlarda, üs bölgelerinde, inlerde, mağaralarda barınabilecek adam bırakmayacağız. Kendileri bilirler, bundan başka çözüm yolu yok. Bu bizim nihai sözümüzdür. Bundan sonra söyleyecek bir sözümüz yoktur. Bu noktada sizin desteğinize ihtiyacımız var” dedi. Toplantı, soru ve cevapların ardından sona erdi.

Gerçekleştirdiği toplantının ardından Valiliği ziyaret eden  İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Sebahattin ÖZTÜRK, Vali Sayın Yavuz Selim KÖŞGER ile birlikte, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Sebahattin ÖZTÜRK, Vali Sayın Yavuz Selim KÖŞGER ve Bingöl Belediye Başkanı Sayın Yücel Barakazi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" programına katıldı.

İlimize gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde son olarak Bingöl Belediye Başkanı Sayın Yücel BARAKAZİ’yi makamında ziyaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Sebahattin ÖZTÜRK, ziyaretlerinin tamamlayarak ilimizden ayrıldı.